LUNCHMENU:

Lunch@ 29 euro (12h tot 14h)

************************** 

Soepje van de dag

Potage du jour

Soup of the day

 ------------------------------------- 

 Hoofdgerecht volgens seizoen en marktaanbod 

Grosse-piece selong la marché et saison

Main-course according the market offer

 ------------------------------------ 

 Koffie of thee met zoetigheden

Café ou thé / mignardises

Coffee or tea  / sweets

 

 Dantemenu van 8 januari 2019 tot en met 28 februari 2019

Menu Dante du 8 janvier au 28 février 2019

Dantemenu from 8 January until 28 February 2019

************************************************** 

Terrine van ganzenlever / chutney van vijgen / compote van uien /brioche

Terrine de foie d'oie / chutney de figues / compote d'oignon rouge / pain brioche

Terrine of gooseliver / chutney of figs / compote of red oignons / brioche bread

----------------------------------------------------------- 

 Tong / nieroogkreeft / risotto  / Mojama ***

Filet de sole / langoustine / risotto / Mojama***

Fillet of sole / langoustine / risotto / Mojama***

---------------------------------------------------------- 

Tournedos van kalf / witloof / pastinaak / Dauphine-aardappel

Tournedos de veau / chicons / crème de potiron / pommes de terre Dauphine

Tournedos of veal / chicory /cream of parsnip / Dauphine potatoes

---------------------------------------------------------- 

Trilogie van huisgemaakte chocoladedessertjes

Trilogie de desserts au chocolat fait maison

Assortment of 3 home-made desserts of chocolate

of / ou / or

Selectie van hoevekaasjes met brugse beschuit (10 €)

Sélection de fromages / biscuit de Bruges (10 €)

Assortment of cheeses / local Bruges biscuits (10 €)

(sugg: portselectie, prijs volgens huis en jaartal)

---------------------------------------------------------- 

Menu 3 gangen=52 euro (wijnarrangement 18 €)

Menu 4 gangen***=69 euro (wijnarrangement 26 €)

Menu 3 services=52 euro ( sélection de vins 18 €)

Menu 4 services***= 69 euro (sélection de vins 26 €)

Menu 3 courses= 52 euro (selection of wine 18 €)

Menu 4 courses***= 69 euro (selection of wine 26 €)

 
 
 
 
 
 
 
Oudejaarsmenu van 31 december 2018
Menu de la Saint-Sylvestre 2018
New Year’s Eve Menu 2018
******************************** 
Wachtbordje
Quelques amuse-gueule
Appetizers while you wait 
-------------------------------------------------------------------------------- 
Terrine van ganzenlever / vijgenmoes / chutney van rode uien / briochebrood 
Terrine de foie d’oie / compote de figues / chutney d’oignons rouges / pain brioche 
Terrine of foie gras / fig compote / red onion chutney / brioche bun 
 
-------------------------------------------------------------------------------- 
Zeetong / sint-jakobsmossel / witlof / champagnesaus 
Filet de sole / noix de Saint-Jacques / chicons / sauce au champagne 
Dover sole / scallops / chicory / champagne sauce 
 
--------------------------------------------------------------------------------
Koninklijke krabscharen / jus van schaaldieren / risotto / Thaise kruiden 
Manchons de crabe royal / jus de crustacés / risotto / herbes thaï 
King crab claws / gravy of crustaceans / risotto / Thai herbs 
 
-------------------------------------------------------------------------------- 
Hertenfilet / veenbessen / groene kool / Dauphine aardappel / wintertruffel 
Filet de faon / airelles / chou vert / pommes de terre Dauphine / truffe d’hiver 
Deer fillet / cranberries / green cabbage / Dauphine potatoes / winter truffle 
 
-------------------------------------------------------------------------------- 
Assortiment van huisgemaakte zoetigheden 
Farandole de desserts fait maison 
Assortment of homemade desserts 
=============================================
Menu zonder wijnen 125 € 
Menu met aangepaste wijnen 155 € 
Menu sans vins 125 € 
Menu avec vins assortis 155 € 
Menu without 125 € 
Menu with suitable wines 155 €

 

 

 

 

Voorgerechten /Entrées / Starters

*******************************

Ganzenlever / foie d'oie / gooseliver

-------------------------------------------------------------------

Huisgemaakt in terrine / compot van peren / brioche

fait maison en terrine / compote de poires / pain brioche

Home-made in terrine / compote of pear / brioche bread   29 €

 

Patrijs / perdreau / partridge

-------------------------------------------------------------------

Pastei / vijgencompote / knolselder / pijnboompitjes

Paté / compote de figues / céleri rave / pignon de pin

Pastry / chutney of fresh figs / white celeri / nuts  25 €

 

Ibérico ham / Jambon Ibérico

-------------------------------------------------------------------

 

Carpaccio de paletta Belotta (+/- 50 gr.) 35 €

Carpaccio de paletta Belotta (+/- 50 gr.) 35 €

Carpaccio of paletta Belotta (+/- 50 gr.) 35 €

 

Soep / potage / soup

------------------------------------------------------------------- 

Dagsoep / potage du jour /Soup of the day  9,5 € 

Cappuccino van Noorzeevisjes / Armagnacroom

Cappuccino de poisson / crème d'Armagnac

Cappucino of fish / Armagnac cream  24€    

 

Kroketjes / croquettes / croquette

-------------------------------------------------------------------

Mechelse Koekoek / curry / Cecinaham

Coucou de Malines / sauce curry / jambon Cecina

Mechelen chicken / curry sauce  / Cecina ham 

1 stuk 10 €

2 stuks 19 €

Handgepelde garnaal / citroen / peterselie

crevettes grises / citron / persil

Hand-peeled shrimps / lemon / parsley 

1 stuk  12

2 stuks 23 €

Sint-Jacobsmossel / coquilles / scallops

Risotto / jus van schaaldieren / tomaat

Risotto / jus de crustacées / tomates

Risotto / jus of crustacean / tomatoes   28 €

 

Hoofdgerechten / Grosse- piece / Maincourses

*******************************

Zeetong / filet de sole / sole

-------------------------------------------------------------------

Gebakken / citroenboter / verse frietjes / groene sla

cuit au beurre citron  / frites fraîches / salade verte

baked in lemon butter / french fries / green salad  41 €

 

 Grietbot / Filet de barbue / brillfish

 

-------------------------------------------------------------------

Risotto / jus van nieroogkreeftjes / boskampernoelies

Risotto / jus de langoustines / champignons des bois

Risotto / jus of langoustines / mushrooms  34 €

 

Koningskrab / crabe royal / king crab

-------------------------------------------------------------------

blanke boter / gekonfijte tomaat / wilde rijst

beurre blanc / tomates confit / riz sauvage

buttersauce / preserved tomatoes / wild rice  74 €

jus van schaaldieren / geraspte zwarte truffel / gnocchi parmesan

jus de crustacée / truffe noire / gnocchi de parmesan

jus of crustacean / black truffle / parmesan gnocchi 84 €

 

Rundsfilet / filet de boeuf /Black Angus beef

-------------------------------------------------------------------

 groene pepersaus / verse frietjes / kropsla   

sauce poivre vert / frites fraiches / salade verte

Green pepper sauce / french fries / green salad 42 €

 

Fazant / faisan / pheasant

-------------------------------------------------------------------

witloof / paddestoelen / appel / veenbes

chicons / champignons des bois / pommes / airelles

                                       chicory / mushrooms / apple / cranberries    64  € (voor 2 personen)

 

Hert / faon / dear

-----------------------------------------

Filet /veenbesjes / peertje rode wijn / romig sausje

Filet / airelles / poire au vin rouge/ sauce crémeuse

cranberries / pear in red wine / cream sauce     45 €