LUNCHMENU:
Lunch@ 34 euro (12h tot 14h)
**************************
Soepje van de dag
Potage du jour
Soup of the day
-------------------------------------
Hoofdgerecht volgens seizoen en marktaanbod
Grosse-piece selong la marché et saison
Main-course according the market offer
------------------------------------
In de zomerperiode wordt het soepje vaak vervangen door een ander voorgerechtje
Dit menu is te verkrijgen van dinsdag tot en met zaterdag.
Reservatie 050/677533
info@deflorentijnen.be
Reserveren kan op het nummer 050/677533
of stuur een mailtje naar:
Dantemenu
**************************************************
Ganzenlever / Pata Negra / vijg / briochebrood
Terrine de foie d'oie / Pata Negra / figues / pain brioche
Terrine of gooseliver / chutney of figs / Pata Negra / brioche bread
-----------------------------------------------------------
witte asperges / gerookte zalm /mousseline saus***
asperge blanc / saumon fumé / sauce mousseline***
white aspargus / smoked salmon / mousseline sauce ***
----------------------------------------------------------
Filet van kalf / ratatouille / tomaat -basilicum / gnocchi Parmezaan
Filet de veau / ratatouille / tomates -basilicum / gnocchi de Parmesan
Fillet of veal / ratatouille / Tomatoes -basil sauce / gnocchi of parmesan cheese
----------------------------------------------------------
Brugse kletskop / passievrucht -aardbei / chocolade
Biscuit de Bruges / fruit de la passion / fraises / chocolat
Crispy of Bruges / passion fruit / strawberries / chocolate
of / ou / or
Selectie van hoevekaasjes / brugse beschuit (12 €)
Sélection de fromages / biscuit de Bruges (12 €)
Assortment of cheeses / local Bruges biscuits (12 €)
(sugg: portselectie, prijs volgens huis en jaartal)
----------------------------------------------------------
Menu 3 gangen = 79 euro (wijnarrangement 23 €)
Menu 4 gangen***= 99 euro (wijnarrangement 32 €)
Menu 3 services = 79 euro (sélection de vins 23 €)
Menu 4 services***= 99 € (sélection de vins 32 €)
Menu 3 courses = 79 euro (selection of wines 23 €)
Menu 4 courses***= 99 € (selection of wines 32 €)
Menu per tafel / menu par table / menu for the whole table
Geen aanpassingen in het menu mogelijk / pas de changements dans le menu
Reservatie:
050/67.75.33
Apero Bites
---------------
Paleta Iberico Recebo 21.00 €
Paleta Iberico Bellota 28.00 €
Carpaccio de Cesina de Leon (Spaans rund) 20 €
Wrap van gerookte zalm / boursin / groene appel 14 €
Bruschetta tomaat , pesto , Parmezaan (2 stuks) 14 €
Bruschetta , gerookte zalm, Boursin (2 stuks) 20 €
Rozijnentoast , ganzenlever , rode uiencompote (2 stuks) 24 €
geitekaaskroketjes , bieslook , gekonfijte tomaat ( 6 stuks) 12 €
Garnaalkroketjes , handgepelde garnaaltjes (6 stuks) 25 €
Kaaskroketjes van Brugge Kaas (6 stuks). 12 €
Kaviaar royal Belge 30 gr. , blinis , zure room 72 €
Voorgerechten /Entrées / Starters
*******************************
Ganzenlever / foie d'oie / gooseliver
-------------------------------------------------------------------
Huisgemaakt in terrine / kompot van vijgen / briochebroodje
fait maison en terrine / compote de figues / pain brioche
Home-made in terrine / compote of figs / brioche bread 39 €
Hand-gepelde garnaal / crevettes grises
-------------------------------------------------------------------
groene sla / cocktail / hoeve-eitje / tomaat
Salade laitue / sauce cocktail / oeuf de ferme / tomates
green salad / cocktail sauce / eggs / tomatoes 42 €
Ibérico ham / Jambon Ibérico
-------------------------------------------------------------------
Carpaccio van Paleta Recebo ( +/- 50 gr). 39 €
Carpaccio de Paleta Recebo (+/- 50 gr.). 39 €
Carpaccio of Paleta Recebo (+/- 50 gr.). 39 €
Carpaccio van paletta Belotta (+/- 50 gr.) 47 €
Carpaccio de paletta Belotta (+/- 50 gr.) 47 €
Carpaccio of paletta Belotta (+/- 50 gr.) 47 €
Carpaccio
-------------
Carpaccio van rundsvlees / oude parmesan / gekonfijte artisjok / raketsla
Carpaccio de boeuf / vieux Parmesan / artichaut / salade roquette
Carpaccio of beef / old Parmesan cheese / artichoke / rocketsalad 31 €
Soep / potage / soup
-------------------------------------------------------------------
Dagsoep / potage du jour /Soup of the day 9,5 €
Kroketjes / croquettes / croquette
-------------------------------------------------------------------
Mechelse Koekoek / curry / Cecinaham
Coucou de Malines / sauce curry / jambon Cecina
Mechelen chicken / curry sauce / Cecina ham
1 stuk 14 €
2 stuks 24 €
Handgepelde garnaal / citroen / peterselie
crevettes grises / citron / persil
Hand-peeled shrimps / lemon / parsley
1 stuk 16 €
2 stuks 28 €
Witte aserges / asperges blanc
--------------------
gerookte zalm / groene kruiden / mousseline saus
saumon fumé / fines herbes / sauce mousseline
smoked salmon / green herbs / mousseline sauce
32 €
hand gepelde garnaal / mousseline saus / groene kruiden
crevettes grises épluchées à la main / sauce mousseline / fines herbes
hand peeled shrimps / mousseline sauce /green herbs
39 €
Aardappel /Pommes de terre / potatoes
-----------------------------
'Mocovite' 30gr. kaviaar Royal Belgian Gold label
'Mocovite' 30gr. caviar Royal Belgian Gold label
87 €
Hoofdgerechten / Grosse- piece / Maincourses
*******************************
Zeetong / filet de sole / sole
-------------------------------------------------------------------
Gebakken / tartaar saus / verse frietjes / groene sla
sauce tartare / frites fraîches / salade verte
fresh tartare sauce / french fries / green salad 49 euro
Zeebaars / Filet de bar / seabass
-------------------------------------------------------------------
witte asperges / mousseline aardappel
Asperges blanc / pommes de terre mousseline
white asparagus / mousseline potatoes 46 euro
Koningskrab / crabe royal / Kingcrab 'MERUS'
----------------------------------------
tomatenfondue / jus van schaaldieren en truffel / rijst
fondue de tomates / jus de crustacées et truffe / riz
fondue of tomatoes / jus of crustacean and truffle / rice 129 euro
Rundsfilet / filet de boeuf /Black Angus beef
-------------------------------------------------------------------
groene pepersaus / verse frietjes / kropsla
sauce poivre vert / frites fraiches / salade verte
Green pepper sauce / french fries / green salad 48 euro
Filet van kalf / filet de veau / veal Fillet
--------------------------------------------------
ratatouille / tomaat- basilicumsaus / gnocchi parmezaan
ratatouille / sauce tomates basilic / gnocchi de parmesan
Ratatouille / sauce of tomatoes and basil / gnocchi of Parmesan cheese
46 euro
lende van 'Black Angus' / entrecote de 'Black Angus'
-----------------------------------------------
rucola / Parmezaan / balsamico / krieltjes
rucola / Parmesan / balsamico / pommes de terre charlotte
rocket salad / Parmesan cheese / balsamico /Charlotte potatoes 44 €